Deutsche Bank sa slovenskim partnerom preuzima Tuš za 100 miliona evra? – Bankar.rs
EVROPSKE BANKESVE VESTI

Deutsche Bank sa slovenskim partnerom preuzima Tuš za 100 miliona evra?

Deutsche Bank i njihov slovenski partner Alfi podneli su ponude za kupovinu potraživanja od Tuša, potvrdili su Alfi.

Ponuđači žele kupiti sva potraživanja od Tuša, a banke moraju prihvatiti ili odbiti njihovu ponudu do kraja maja, piše ljubljansko Delo pozivajući se na neslužbene izvore.

Osim otkupa potraživanja, ponuda takođe predviđa sticanje 100% dionica trgovačke firme Engrotuš i Tuš Nekretnine. Prema neslužbenim informacijama lista, za oko 300 miliona evra potraživanja trebalo bi da ponude oko 100 miliona evra. Prema planovima nemačko-slovenske strane, Tuš bi trebao nastaviti s radom nakon potraživanja i bio bi restruktuiran, ali bez Mirka Tuša. S njim će se dogovoriti da ode u penziju.
Za otkup potraživanja zanimao se i Sorošev fond Quantum Strategic Partners, a interes je pokazao i Mercator. U Mercatoru iskazuju zanimanje za pojedinačne Tuševine trgovine na tačno određenim lokacijama.
“Znamo tačno gde su naše sive zone i gde je Tuš jak, i te će nam lokacije biti zanimljive. Da relativno brzo možemo preuzeti više trgovina drugog trgovca, dokazali smo uspešnim preuzimanjem Konzumovih trgovina u Bosni i Hercegovini”, izjavio je Tomislav Čizmić, predsjednik Uprave Mercatora, navodi Delo.

Tuš je ostao u gorkom sećanju dobavljačima u BiH koje je izigrao i ostao im dužan milione KM.

Tags
Back to top button