Na Sajmu poljoprivrede Komercijalna banka će ponuditi kredite za kupovinu mehanizacije, matičnog stada, njiva – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESVE VESTI

Na Sajmu poljoprivrede Komercijalna banka će ponuditi kredite za kupovinu mehanizacije, matičnog stada, njiva

Komercijalna banka je za predstojeći Sajam poljoprivrede u Novom Sadu pripremila specijalnu sajamsku ponudu investicionih agro kredita bez naknade za obradu zahteva i naknade za prevremenu otplatu kredita.

 Korisnici kredita mogu da budu nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, koji imaju otvoren namenski poljoprivredni račun u Komercijalnoj banci i koji se nalaze u aktivnom statusu, saopšteno je iz te banke.

Sredstva iz tog kredita mogu da se koriste za kupovinu poljoprivredne mehanizacije i opreme, poljoprivrednog zemljišta, sistema za navodnjavanje, osnovnog i matičnog stada i jata, za izgradnju i proširenje poljoprivrednih objekata, podizanje plastenika, izgradnju staklenika i kupovinu i podizanje višegodišnjih zasada.

Kredit iz specijalne sajamske ponude može, takođe, biti namenjen i za refinansiranje sopstvene investicije izvršene u periodu od maksimalno 12 meseci, kao i za refinansiranje obaveza u drugim bankama.

Minimalni iznos kredita –  10.000 evra 

Kredit se odobrava do visine kreditne sposobnosti klijenta, a u minimalnom iznosu od 10.000 evra. Rok otplate kredita je do 120 meseci, uz mogućnost korišćenja grejs perioda od godinu dana.

Korišćenje kredita može biti jednokratno ili u tranšama, a otplata u mesečnim, tromesečnim, šestomesečnim i godišnjim ratama.

Uslovi iz ove ponude važe do 31. jula ove godine.

Osim specijalnih sajamskih uslova, Komercijalna banka u redovnoj ponudi za poljoprivrednike ima i kratkoročne Kombank agrar kredite za obrtna i trajna sredstva, kao i Kombank agrar kredite za investicije po veoma povoljnim uslovima.

Iz Komercijalne banke podsećaju da i ove godine, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, odobravaju subvencionisane poljoprivredne kredite, i učestvuju u programu IPARD podsticaja za investicije u fizičku imovinu poljopirvrednih gazdinstava.

Sve informacije o redovnim i specijalnim ponudama poljoprivrednih kredita, zainteresovani klijenti mogu da dobiju na štandu Banke na Novosadskom sajmu ispred Master hale ili na velikom broju pultova kod poslovnih partnera, prodavaca mehanizacije.

 

Tags
Back to top button