Intersport o hakerskom napadu: Nije bilo zloupotrebe podataka – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Intersport o hakerskom napadu: Nije bilo zloupotrebe podataka

U slučaju zlonamerno napadnute Intersport web stranice u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, te Crnoj Gori nije došlo do zloupotrebe podataka o platnim karticama, saopšteno je iz Intersporta.

U hakerskom napadu na spomenute web stranice, ugrađen je kod koji je trebao da skenira podatke o platnim karticama. Intersport je reagovao čim je otkriven maliciozan kod, koji je odmah uklonjen.

Nije došlo do zloupotrebe podataka o platnim karticama, jer se podaci o platnim karticama obrađuju isključivo kod nezavisnog pružatelja platnog prometa WSPay, na koji hakerski kod nije mogao uticati.

WSPay koristi sve metode u skladu s PCI DSS L1 sertifikatom za siguran unos i prenos podataka o platnim karticama, kao i sve ostale podatke koji se unose u WSPay stranicu za plaćanje.

Partnerska agencija Intersporta, Optiweb, odgovorna za razvoj i održavanje Intersportovih web stranica, detaljno je provjerila i dijagnostikovala napad.

Situacija se pažljivo nadgleda i Intersport primenjuje dodatne preventivne sigurnosne mere u saradnji sa Optiwebom i njihovim partnerima koji brinu o infrastrukturi servera. Online kupovina na svim Intersport web stranicama ostaje sigurna za sve kupce, navedeno je u saopštenju.

Tags
Back to top button