Addiko banka u 2017. zaradila 1,2 milijarde dinara – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Addiko banka u 2017. zaradila 1,2 milijarde dinara

Adiko banka u Srbiji je u 2017. godini imala neto dobit od 1,2 milijarde dinara i planira dalji rast kredita malim i srednjim preduzećima i stanovništvu, izjavio je danas predsednik Izvršnog odbora te banke Vojislav Lazarević.

“Posle nekoliko godina smo ponovo uspostavili trend profitabilnog poslovanja, a cilj nam je da ove godine za nove kredite obezbedimo 300 miliona evra”, rekao je Lazarević na konferenciji za novinare.

Po njegovim rečima, zbog rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) u Srbiji i najavljenog uvećanja plata i penzija očekuje se i rast tražnje za kreditima.

Banka je intenzivno radila da rešavanju nasledjenih problematičnih kredita čiji je ukupan iznos kroz prodaje, naplate i otpise potraživanja umanjen za skoro 40 odsto, što je uticalo i finansijski rezultat”, rekao je Lazarević.

Lazarević je istakao da je prethodnu godinu na nivou čitave Adiko grupacije obeležila digitalna transformacija i da je banka u Srbiji prepoznata kao lider u inovacijama u digitalnom bankarstvu.

Najavio je novine u elektronskom bankarstvu koje će doprineti da se jednostavnije i brže obavljaju bezgotovinska plaćanja i odobravaju krediti.

 

Izvor: BIZLife

Tags
Back to top button