Banca Intesa ulaže više od 65 mil EUR u digitalizaciju do 2021. – Bankar.rs
Elektronsko bankarstvoSVE VESTI

Banca Intesa ulaže više od 65 mil EUR u digitalizaciju do 2021.

Banca Intesa počela je sveobuhvatni proces digitalne transformacije u koji će do kraja 2021. godine uložiti više od 65 mil EUR.

Kao neophodni preduslov digitalizacije, banka je pokrenula program modernizacije celokupne informacione platforme, koji će joj omogućiti da u ponudu uvrsti savremene proizvode i dodatno poveća kvalitet usluga.Kako navode iz Banke Intesa, ova banka će biti prva na tržištu Srbije koja će uvesti kompletnu online realizaciju keš kredita iznosa do 5.000 EUR i dozvoljenog prekoračenja po tekućem računu korišćenjem mobilnog tokena, bez dolaska u ekspozituru. Obe usluge biće dostupne klijentima banke početkom maja.

Uporedo sa procesom digitalizacije, Banca Intesa je krenula i u proces transformacije poslovne mreže kroz uvođenje distributivnog modela njene matične grupacije Intesa Sanpaolo. Cilj ove inicijative je da se unapredi uslužni model banke kroz uvođenje novog koncepta rada sa klijentima, što će rezultirati još boljim korisničkim iskustvom.

U okviru ove inicijative banka takođe planira da u svojim ekspoziturama kreira samouslužne zone sa povećanim brojem bankomata i uređajima za uplatu pazara za pravna lica, koji će biti dostupni klijentima 24 časa dnevno.

Tags
Back to top button