Prva banka u Nemačkoj koja nudi uslugu trgovanja kriptovalutama – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Prva banka u Nemačkoj koja nudi uslugu trgovanja kriptovalutama

VPE WertpapierhandelsBank AG (VPE) pokrenula je prvu regulisanu uslugu za trgovinu kriptovalutama za institucionalne investitore.

 VPE nudi najkvalitetniju tehnologiju i poseduje licencu nemačkog finansijskog regulatora BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht) kako bi svojim kupcima ponudila sigurne i regulisane usluge trgovanja kriptovalutnim vrednosnim papirima.

“Kripto-valute kao što su Bitcoin, Litecoin, Ethereum i druge postale su obećavajuća klasa imovine poslednjih godina. Do danas, trgovanje digitalnim tokenima ograničeno je na kripto-razmene i online tržišna mesta. Zadovoljstvo nam je što smo prva nemačka banka, koja će ponuditi našim klijentima uslugu trgovanja kripto valutama “, izjavila je Katharina Strenski, rukovodilac sektora odnosa s javnošću u VPE-u.

Proizvod koji nudi automatizovanu trgovinu kriptovalutama, razvijen je u partnerstvu sa solarisBank, prvom bankarskom platformom sa punom bankarskom dozvolom, uz podršku vodećih bankarskih i pravnih kripto stručnjaka.

 

Tags
Back to top button