HPB subvencioniše stambene kredite uz najpovoljnije kamatne stope u Hrvatskoj – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIBANKEINOSTRANE BANKEKreditiSVE VESTI

HPB subvencioniše stambene kredite uz najpovoljnije kamatne stope u Hrvatskoj

Kako bi smanjila sve veće iseljavanje Hrvata, Hrvatska poštanska banka (HPB) i ove godine učestvuje u programu subvencioniranja stambenih kredita te za njih nudi najpovoljnije uslove na hrvatskom tržištu, saopštili su iz banke.

Preciznije, najveća banka u hrvatskom vlasništvu nudi kamatnu stopu od 2,09 odsto kako za stambene kredite u kunama, tako i za one u evrima sa maksimalnom EKS od 2,19 odsto. Pritom banka snosi trošak procene vrednosti nekretnine te je, dodaju, osigurala i povoljnije uslove ugovaranja polise osiguranja za nekretninu koja se kupuje.

To su, kako tvrde u HPB-u, značajno povoljniji uslovi od onih redovnih u sklopu čega kamatne stope vrede bez ograničenja za iznos kredita. Kamata od 2,09 odsto fiksna je za prvih sedam godina, odnosno za vreme trajanja subvencioniranja, a nakon tog razdoblja banka nastavlja sa povoljnim uslovima uz promenjive kamate koje su za kredite u evrima 6-mesečni NRS1 za EUR +1,68 odsto te za kredite u kunama 6-mjesečni NRS1 za HRK +1,75 odsto, stoji u saopštenju.

– Najpovoljnijim kamatnim stopama HPB aktivno podržava inicijativu države za poboljšanje demografske slike Hrvatske. Ostalim pogodnostima za korisnike subvencioniranih kredita želimo doprineti ostanku mladih porodica u zemlji u skladu sa svojom misijom stvaranja boljih uslova za život u Hrvatskoj – kazali su u HPB-u.

Tags
Back to top button