Mihajlović sa Svetskom bankom o reformi putnog sektora – Bankar.rs
INOSTRANE BANKESVE VESTI

Mihajlović sa Svetskom bankom o reformi putnog sektora

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom o reformi putnog sektora u Srbiji.

Potpredsednica Mihajlović istakla je da je ministarstvo koje vodi spremno da sprovede sveobuhvatnu reformu ovog sektora.

– Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture vodi računa o tome da naša zemlja gradi, održava i upravlja putevima u skladu s evropskim standardima. Mi smo spremni na ovu reformu i želimo da ona bude uspešna jednako kao reforma srpskih železnica koju sprovodimo zajedno sa Svetskom bankom“, istakla je Mihajlovićeva.

Šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stiven Ndegva istakao je odličnu saradnju sa Ministarstvom i punu podršku Svetske banke u ovoj reformi.

Potpredsednica Mihajlović i Ndegva saglasni su da od konsultanata na ovom projektu očekuju da u što kraćem roku predstave sistemske i konkretne predloge o reformi putnog sektora koji bi bili u skladu s domaćim zakonodavstvom, saopštio je kabinet potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva.

 

Izvor: blic.rs

Tags
Back to top button