Feza Tan nova predsednica Izvršnog odbora UniCredit banke Srbija – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Feza Tan nova predsednica Izvršnog odbora UniCredit banke Srbija

Nakon odobrenja Narodne banke Srbije, Feza Tan je imenovana za predsednicu Izvršnog odbora UniCredit banke Srbija. Na ovoj funkciji nasledila je Čilu Ihas, koja je odlučila da karijeru nastavi van UniCredita.
Kako je saopšteno iz UniCredit banke, Feza Tan je svoju karijeru započela u turskoj Yapi Kredi banci, članici UniCredita, 1993. godine kao junior u Odeljenju kredita za privredu, da bi nakon dve godine postala analitičarka u okviru istog odeljenja. Godine 1997. imenovana je za menadžerku za upravljanje problematičnim plasmanima u okviru Korporativnog i projektnog finansiranja, gde je uspostavila prvi tim za projektno finansiranje u Turskoj.

Od 2001. godine obavljala je funkciju direktorke Odeljenja za problematične plasmane za privredu i komercijalne kredite, da bi 2009. preuzela poziciju direktorke Odeljenja korporativnih i komercijalnih kredita koje je vodila sve do 2013. kada je imenovana za direktorku Sektora korporativnog i investicionog bankarstva. Pored toga, Feza je bila članica Kreditnog odbora i članica Izvršnog odbora u lizing i faktoring kompanijama, kao i u tri inostrane podružnice Yapi Kredi banke. Ona je u UniCredit banku Srbija došla sa pozicije direktorke Sektora korporativnog i investicionog bankarstva koju je obavljala u Yapi Kredi banci, gde je bila i članica Izvršnog odbora.

Feza Tan poseduje diplomu iz ekonomije sa Univerziteta Boazići iz Istanbula i diplomu za upravljanje rizicima Poslovne škole iz Mančestera.

– Uveren sam da će se Feza Tan, zahvaljujući impresivnom iskustvu koje je sticala 25 godina u Yapi Kredi banci, veoma brzo uklopiti u lokalno tržište i omogućiti nastavak uspešnog poslovanja UniCredit Banke Srbija – rekao je povodom ovog imenovanja Karlo Vivaldi, direktor UniCreditove Divizije za poslovanje u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Tags
Back to top button