Plaćanje taksi integrisanim elektronskim bankarstvom preko e-Uprave – Bankar.rs
Elektronsko bankarstvoSLIDERSVE VESTI

Plaćanje taksi integrisanim elektronskim bankarstvom preko e-Uprave

Korisnici nacionalnog Portala eUprava (www.euprava.gov.rs) od danas takse za lična dokumenta, produženje registracije vozila ili neku drugu od ukupno 811 različitih usluga, osim uplatnicama, platnim karticama i elektronskim novcem, mogu da plate i integrisanim elektronskim bankarstvom Komercijalne banke KOM4PAY.

Ovo je još jedan način elektronskog plaćanja na Portalu eUprava. Ne iziskuje fizički odlazak na šalter i mogu ga koristiti građani koji nemaju platne kartice, jedino je potrebno da budu korisnici elektronskog bankarstva Komercijalne banke. Plaćanje administrativnih taksi na ovaj način je bezbedno i jednostavno“, kaže doc. dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

Ovo je prvi put da se u Srbiji realizuje plaćanje usluga na internet portalima putem integrisanog elektronskog bankarstva, čestitam Komercijalnoj banci na tome koja se pokazala da je postala lider i inovator u uvođenju novih internet usluga u Srbiji. Očekujem da će u budućnosti i druge banke realizovati sličnu uslugu, njima je poziv za saradnju stalnu otvoren.“, dodao je Jovanović.

Iz eUprave podsećaju da je od decembra prošle godine na nacionalnom Portalu eUprava omogućeno plaćanje usluga Dina, Masterkard, Viza ili Maestro platnim karticama svih banaka koje posluju na tržištu Srbije, da bi od prošlog meseca bilo omogućeno plaćanje i elektronskim novcem i to iPay vaučerom ili iWallet aplikacijom za mobilni telefon. Na taj način je po prvi put zaokružena elektronska usluga državnih organa, koja do sada nije bila potpuna jer su korisnici morali da idu na šaltere zbog uplate.

Tags
Back to top button