Addiko banci 10 miliona evra od EBRD za mala i srednja preduzeća – Bankar.rs
KreditiSLIDERSVE VESTI

Addiko banci 10 miliona evra od EBRD za mala i srednja preduzeća

Podrška izvoznim poslovima malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

 Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisala je sporazum sa Adiko bankom (Addiko) o odobravanju linije iz Programa trgovinskih olakšica (Trade Facilitation Programme, TFP) u iznosu od 10 miliona evra za podršku uvoznim i izvoznim poslovima domaćih malih i srednjih preduzeća.

“Veoma smo zadovoljni podrškom Adiko banke malim i srednjim preduzećima, kao i kompanijama koje se bave izvozom i zadovoljstvo nam je da uz pomoć TFP programa pružimo podršku banci u daljem razvoju na srpskom tržištu“, rekao je Danijel Berg, generalni direktor EBRD-a za Srbiju, saopšteno je iz Adiko banke.

Predsednik Izvršnog odbora Adiko banke Beograd, Vojislav Lazarević, istakao je da nova linija pruža značajne mogućnosti lokalnim preduzećima u ostvarenju biznis planova i daljem razvoju poslovanja.

“To potvrđuje i zainteresovanost malih i srednjih preduzeća (MSP) u prethodnom kreditnom ciklusu. Ponosni smo na to što smo postali siguran partner u ovom zajedničkom poduhvatu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj“, rekao je Lazarević.

Sredstva iz pomenute linije kreditnih garancija EBRD-a su namenjena za kratkoročne revolving kredite lokalnih preduzeća iz segmenta MSP, kao podrška u povećanju obima pristupa izvoznoj i uvoznoj trgovini.

Izvor: BKTVNews
Tags
Back to top button