Royal Bank of Scotland planira otvaranje posebne, isključivo digitalne banke – Bankar.rs
FinTechSLIDERSVE VESTI

Royal Bank of Scotland planira otvaranje posebne, isključivo digitalne banke

Britanska Royal Bank of Scotland ima u planu otvarnje samostalne digitalne banke, saopštio je Sky News u ponedeljak.

Ova banka bi funkcionisala kao mala app-banka, sa malim naknadama, koja targetira i preusmerava tržišni udio tradicionalnih zajmodavaca.

Portparolka RBS-a odbila je da potvrdi ovu objavu Sky News-a, ali je rekla da je banka morala pokrenuti nove pristupe kako bi držala korak sa vremenom i brzim promenama u industriji.

“Mi smo fokusirani na korišćenje automatizacije i tehnologije kako bismo pružili efikasnije bankarsko iskustvo koje bolje odražava način na koji se naši klijenti sada ponašaju”, rekla je portparolka.

Nova regulativa koja je namenjena jačanju konkurencije u britanskom bankarstvu, rastu popularnosti finansijske tehnologije i smanjenju gužvi u filijalama, uvidela je da zajmodavci sve više pažnju usmjeravaju na inovacije i digitalizaciju.

Lloyds Banking Group (LLOY.L) i RBS su u februaru pokrenule val investiranja u tehnologiju, nakon zatvaranja određenih svojih ogranaka i ranijom podelom otkaza za određeni broj radnih mjesta, nastojeći da se prilagode promenama i smanjenju troškova.

Sky News je naveo da su rukovodioci RBS-a bili priključeni projektu koji je u ranim fazama i ne mora da znači da će dovesti do toga da nova banka postane deo tržišta.

Tags
Back to top button