Kompanija “Fintel energija” u maju na Beogradskoj berzi, kao prvi IPO posle 78 godina – Bankar.rs
BERZASVE VESTI

Kompanija “Fintel energija” u maju na Beogradskoj berzi, kao prvi IPO posle 78 godina

Kompanija “Fintel Energija” planira da izađe na Beogradsku berzu u maju ove godine i tako postane prvi IPO (inicijalna javna ponuda akcija) u Srbiji posle 78 godina, izjavio je izvršni direktor kompanija “Fintel Energia Spa” i “Fintel Energia” Ticiano Đovaneti.

 “Kompanija koju predstavljam, “Fintel Energia Group”, a koju sam osnovao pre više od 20 godina, od 2010. godine je kao javno trgovinsko preduzeće listirana na Milanskoj berzi, koja je deo Londonske berze”, rekao je Đovaneti.

Ta firma u Srbiji posluje više od 10 godina, preko domaće kompanije “Fintel Energija”, zavisnog društva koje je u vlasništvu “Grupe Fintel Energia”.
“Fintel Energija” je, kako je rekao, “pionir u proizvodnji energije iz vetra u Srbiji”, jer je otvorila dva prva vetroparka i radi na trećem.

“Danas smo drugi najveći proizvođač zelene energije u zemlji, posle EPS-a i lider na tržištu među privatnim nezavisnim proizvođačima struje”, rekao je on.

Dodao je da ta kompanija ima projekate u fazama od razvoja do izgradnje, snage od 400 megavata. “Samo u toku poslednje tri godine investirali smo više od 150 miliona evra u Srbiji”, izjavio je on.

 

Izvor: ekonomski.net

Tags
Back to top button