Twitter zabranio reklamiranje kriptovaluta, što je izazvalo njihov pad – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Twitter zabranio reklamiranje kriptovaluta, što je izazvalo njihov pad

Bitkoin je u ponedeljak uveče pao za oko sedam odsto na ispod 8.000 dolara. Pad je usledio posle nekoliko nedelja regulatorne neizvesnosti i vesti od strane tehnoloških kompanija da će da ukinu reklame vezane za kriptovalute.

 Bitkoin se trgovao blizu 7.895 dolara u ponedeljak popodne, što je oko 600 dolara niže nego što je bio samo četiri dana ranije, govore podaci Coinbase-a. Pad je veći od 42 odsto na godišnjem nivou nakon što je započeo ovu godinu iznad 13.000 dolara. Nakon prošlonedeljne najave, Twitter je zabranio reklamiranje kriptovaluta, sledeći slične zabrane “Google”-a i “Facebook”-a kako bi se izbegle prevare prilikom ICO-a. Bitkoin je od decembra, kada je zabeležena njegova najveća vrednost od blizu 20.000 dolara, pao za oko 60 odsto, navodi Coinbase.

Počeo je da pada ispod nivoa od 10.000 dolara pre tri nedelje, nakon što je američka Komisija za hartije od vrednosti i berzu (Securities and Exchange Commission, SEC) saopštila da će zahtevati registraciju menjačnica za razmenu digitalnih sredstava. Vrednosti su se vratile u okvir od 9.000 dolara prošle nedelje posle sastanka G-20 u kojem su centralne banke i ministri finansija imali “produktivne” diskusije o kriptovalutama. U ponedeljak je njegova vrednost na otvaranju bila 8.576,6 dolara, dok je u utorak njegova vrednost iznosila 8.545,7 dolara.

Druge kriptovalute, ili „alt kovanice“, takođe su opale ove godine. Bitkoin keš je opao za oko 29 odsto, etereum je opao za 45 odsto, dok je litekoin od januara jedan odsto manji, navodi Coinbase. Ripl je od početka godine pao za više od 38 odsto. Prema CoinMarketCap-u, ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta iznosi 301 milijarda dolara, piše CNBC.

Izvor: ekonomski.net

Tags
Back to top button