Srbija bi trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Srbija bi trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto

Srbija bi u 2023. godini trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto, konstatovano je na sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) kojoj je predsedavala predsednica Vlade Ana Brnabić.

Brnabić je, kako je saopšteno posle sednice, ukazala na to da su industrija, građevinarstvo, poljoprivreda i prerađivačka industrija, ključne oblasti za ostvarivanje privrednog rasta, ostvarile veliki napredak u trećem kvartalu ove godine.

Premijerka je poručila da je važno nastaviti trend privrednog rasta u trećem i četvrtom kvartalu, istakavši da je za dinamiku rasta podjednako važan i turizam.

Na sednici je pohvaljen napredak koji je ostvaren u građevinarstvu i bržem izdavanju lokacijskih i građevinskih dozvola, što je, kako je ocenjeno, od velike važnosti za kapitalne projekte i privatne investicije.

Brnabić je, govoreći o oblasti turizma, istakla da ova privredna delatnost beleži značajan rast, koji se pre svega ogleda u većem broju stranih turista, naglasivši da ova grana privrede ima veliki potencijal za privredni rast.

Biznis.rs

Tags
Back to top button