Vojvođanska banka: Kako kompanije vode društvo napred – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESVE VESTI

Vojvođanska banka: Kako kompanije vode društvo napred

O programima kojima Vojvođanska banka ulaže u razvoj zajednice u kojoj posluje, na današnjem događaju “Kako kompanije vode društvo napred”, govorila je Zorica Džida, direktorka Sektora za društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke.

Prisustni predstavnici kompanija, fondacija i medija, imali su prilike da se bliže upoznaju sa aktivnostima Vojvođanske banke u domenu društveno odgovrnog poslovanja u protekloj godini, koju su između ostalog obeležile donacije računara Gerontološkim centrima širom Srbije, Saradnja sa Galerijom Matice srpske i UNICEF-om, ali i brojne druge aktivnosti

Na random doručku čiji je domaćin bio regionalni Propulsion Fond, govorili su i predstavnici drugih velikih kompanija prepoznatih po programima ulaganja u dobrobit društva.

Kompanije imaju odgovornost za razvoj društva u kojem posluju i one moraju preuzeti vodeću ulogu u vođenju našeg društva napred – zaključak je diskusije održane u Srpskoj asocijaciji menadžera.

Učesnici diskusije saglasili su se da kompanije ne smeju da čekaju da se društvenim pitanjima bavi samo država, jer na raspolaganju imaju značajne resurse, od finansijskih sredstava do znanja i iskustva. Ukoliko se ti resursi usmere u dobrom pravcu, to može da doprinese opštem boljitku društva.

 

Tags
Back to top button