Eksim banka Turske izdvojila 400 miliona dolara za kreditiranje infrastrukture u Srbiji – Bankar.rs
KreditiSVE VESTI

Eksim banka Turske izdvojila 400 miliona dolara za kreditiranje infrastrukture u Srbiji

Eksim banka Turske je izdvojila 400 miliona dolara za kreditiranje različitih infrastrukturnih projekata u Srbiji, potvrdili su danas predstavnici Turske na zasedanju Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju dve zemlje, izjavio je potpredsednik vlade i ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić.

– Još pregovramo oko uslova korišćenja tih sredstva, ali verujem da ćemo pronaći dogovor i da će ti uslovi biti za nas povoljni, kako bi ta sredstva postala operativna i mogla da se koriste, pre svega, za razvoj putne i saobraćajne infrastrkture u Srbiji – rekao je Laljajić na konferenciji za medije u Palati Srbija.

Ljajić je poručio da parlamenti dve zemlje treba što pre da ratifikuju potpisani sporazum o slobodnoj trgovini kako bi u što kraćem roku mogla da se poveća robna razmena sa sadašnjih 1,2 milijarde dolara na dve milijarde.

Potpredsednik Vlade Turske Fikri Išik je rekao Srbija za Tursku predstavlja ključnu državu na Balkanu i da Srbiju doživljavaju kao susednu zemlju, iako nemamo zajedničku granicu.

Išik je kazao da turske kompanije žele da učestvuju u velikim infrastrukturnin projektima u Srbiji i kao jedan od glavnih zajedničkih projekta za realizaciju u narednom periodu izdvojio je izgradnju “kružnog” autoputa između Beograda i Sarajeva.

– U Beogradu su se sastale i naše tehničke delegacije i obavile terenski obilazak trase tog puta. Trenutno se obavljaju sve tehničke pripreme za realizaciju ovog projekta – naveo je Išik.

Tags
Back to top button