Frank Aleter novi direktor Nemačko-srpske privredne komore – Bankar.rs
ANALIZESVE VESTI

Frank Aleter novi direktor Nemačko-srpske privredne komore

Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbije) objavila je danas da je Upravni odbor (UO) te asocijacije imenovao Franka Aletera na mesto novog direktora i Izvršnog člana UO AHK Srbije.

Aleter je najavio da će iskoristiti znanje i iskustvo koje je stekao na prethodnim pozicijama, i da će aktivnosti AHK Srbija biti usmerene na savetodavnu i institucionalnu podršku, uz saradnju sa partnerskim organizacijama poput Ambasade SR Nemačke u Srbiji, Nemačke organizacije za medjunardonu saradnju ( GIZ ), Privredne komore Srbije.

“Duga tradicija postojanja i održivo poslovanje čine nas stabilnim partnerom Srbije u čijem fokusu je uvek bilo i biće unapredjenje bilateralnih privrednih odnosa Srbije i Nemačke”, kazao je Aleter.

Naveo je i da mnogo kompanija razmišlja da dodje u Srbiju u okviru strategije obezbedjivanja dobavljača na bližim destinacijama umesto dalekim na istoku, a AHK Srbije će ih, istakao je, u tome podržati i kroz projekat “Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u Zemljama Zapadnog Balkana”, koji će se ove godine sprovesti sedmu godinu zaredom.

Frank Aleter je naslednik dosadašnjeg direktora AHK Srbije Martina Knapa koji je ovu funkciju obavljao pet godina, od zvaničnog osnivanja Komore, navedeno je u saopštenju.

Aleter ima više od deset godina iskustva na različitim pozicijama u sistemu nemačkih spoljno-trgovinskih i industrijskih komora, sa 140 kancelarija u 92 zemlje širom sveta, navodi se u saopštenju.

Pre stupanja na dužnost u Srbiji, Aleter je od 2008. godine bio zamenik direktora Južnoafričko-nemačke privredne komore (AHK Južna Afrika), gde mu je fokus bio Sektor za razvoj poslovanja i savetovanje nemačkih i evropskih kompanija o mogućnostima i strategijama ulaska na tržište Južnoafričke Republike.

Aleter je u svojoj poslovnoj karijeri bio i zamenik direktora Holandsko-nemačke privredne komore, kao i rukovodilac Sektora za koordinaciju AHK predstavništva u inostranstvu u Nemačkoj privrednoj komori sa sedištem u Berlinu.

Kako se u saopštenju dodaje, nemački investitori, koje je zastupala tadašnja Delegacija nemačke privrede u Srbiji i Nemačko-srpsko privredno udruženje, a danas AHK Srbija, ove godine proslavljaju 20 godina postojanja.

AHK Srbija osnovana je 2016. godine i sa više od 350 kompanija članova predstavlja najveću bilateralnu privrednu komoru u Srbiji i idealnu platformu za kontakte izmedju nemačkih, srpskih i internacionalnih kompanija, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Beta

Tags
Back to top button