Banca Intesa i grupa Intesa Sanpaolo nizom aktivnosti obeležavaju Evropsku nedelju novca – Bankar.rs
Društvena odgovornostSLIDERSVE VESTI

Banca Intesa i grupa Intesa Sanpaolo nizom aktivnosti obeležavaju Evropsku nedelju novca

Banca Intesa je u saradnji sa Udruženjem banaka Srbije obeležila Evropsku nedelju novca u Srbiji kroz dve interaktivne edukativne radionice na teme „Budžet za najmlađe” i „Svet novca”, koje su organizovane za decu nižih razreda osnove škole Svetozar Marković u Beogradu.

Cilj radionica, koje su zaposleni Banke održali 13.03, je da upoznaju mališane sa osnovnim finansijskim pojmovima i podstaknu ih da donose odgovorne finansijske odluke od najmlađih dana, a pohađaće ih oko 60 dečaka i devojčica.

Evropska nedelja novca, koja traje od 12.03. do 16.03, je najveća inicijativa za razvoj finansijske edukacije u Evropi. Međunarodna bankarska grupacija Intesa Sanpaolo, u čijem sastavu posluje Banca Intesa, će je obeležiti aktivnostima koje će organizovati u svom Muzeju štednje (Museo del Risparmio), kao i na nivou zemalja u kojima posluje putem Divizije internacionalnih banaka članica (ISBD).

Muzej štednje će u svojim prostorijama u Torinu realizovati više inicijativa namenjenih školama. Mladi će imati priliku da postanu poreski inspektori na jedan dan, da nauče kako da upravljaju ličnim finansijama, kao i da se upoznaju sa različitim vrstama ugovora. Takođe, biće organizovana i umetnička radionica inspirisana štednim kasicama u okviru izložbe 1.500 kasica koje Muzej ima u svojoj kolekciji.

Osim u Srbiji, članice ISBD divizije u Mađarskoj, Hrvatskoj i Albaniji će obeležiti Evropsku nedelju novca kroz radionice u osnovnim i srednjim školama, sastanke sa finansijskim stručnjacima, kao i posete muzejima i bankama.

 

Tags
Back to top button