Erste bank: Počinje 4. Social Impact Award – program za mlade društvene preduzetnike – Bankar.rs
Društvena odgovornostSVE VESTI

Erste bank: Počinje 4. Social Impact Award – program za mlade društvene preduzetnike

Inspirisana mladim ljudima koje pokreću dobre ideje, organizacija „Razlivalište“ organizuje četvrti po redu Social Impact Award program, koji će započeti događajem u sredu, 28. februara u beogradskom StartIt centru (Savska 5), od 18 časova.

Social Impact Award program okuplja mlade inovatore koji imaju ideje, preduzetnički duh i inicijativu da naprave promene u svom okruženju, ali im je neophodna edukativna i finansijska podrška u realizaciji. U 2018. godini biće dodeljene četiri nagrade, od kojih su tri novčane u vrednosti od 1.500 EUR, a sve četiri pobedničke ideje idu na sedmodnevnu konferenciju, svih Social Impact Award pobednika iz 18 zemalja, koja se održava u Gruziji.

Ulaz na događaj je besplatan i na njemu će iskustvo o učešću u ovom programu podeliti iz prve ruke prošlogodišnji pobednici Anja Čarapić i Arsen Arsenović. Anja Čarapić je jedna od osnivačica UrbiGo pametnih vertikalnih bašti za urbane sredine, u kojima možete gajiti organsko povrće i začinsko bilje, dok je Arsen Arsenović jedan od osnivača Pirate Art-a, koji tehnikom 3D štampe kreira kozmetičke obloge za ortopedska pomagala za osobe sa invaliditetom.

U prethodne tri godine kroz Social Impact Award radionice prošlo je oko 1.000 mladih ljudi, 66 biznis ideja je pristiglo na konkurs, 21 tim je učestvovao u intenzivnom tromesečnom programu podrške, a 11 timova je osvojilo novčanu i mentorsku podršku. Pozivamo sve mlade koji žele da prave pozitivne promene u društvu kroz biznis da se pridruže našoj zajednici“, naglasio je Miloš Paunović, osnivač i predsednik organizacije „Razlivalište“.

O važnosti podrške mladima u manjim i udaljenim zajednicama pričaće Jovana Paljić iz Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora. Sreten Vranić iz Erste Banke će predstaviti dosadašnje rezultate programa za podršku startapovima i društvenim preduzećima „Korak po korak”, a Ana Janošev će u ime „Razlivališta okupljene upoznati sa svim detaljima i uslovima učešća na takmičenju, predstaviti datume radionica u 13 gradova i  odgovaraće na sva pitanja.

Projekat Social Impact Award sprovodi organizacija „Razlivalište“, u saradnji sa Erste Bankom, Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, Austrijskom razvojnom agencijom, Erste Fondacijom i Startit Centrima.

Social Impact Award nagrada je ustanovljena 2009. godine od strane Univerziteta za biznis i ekonomiju iz Beča i Impact HUB-a. U 2017. godini, kroz program Social Impact Award u 18 zemalja prošlo je 6.000 učesnika i prijavljeno je 791 ideja.

Udruženje Razlivalište je osnovano 2014. godine u Beogradu. Pokrenulo ga je pet mladih entuzijasta koji su uvideli da mnogo ideja i potencijala mladih ljudi u Srbiji ostaje neiskorišćeno i želeli su to da promene. Prvi program koji su pokrenuli je Social Impact Award kojim žele da približe društveno preduzetništvo mladim ljudima i daju im priliku da svoje ideje pretvore u prave biznise koji će rešiti neki društveni problem. Cilj Razlivališta je da mladim ljudima ponudi platforme gde će moći da usavršavaju sebe i svoje ideje, a kasnije te ideje pretvaraju u preduzetničke poduhvate.

Tags
Back to top button