Stara Pazova dobila virtuelni muzej – Bankar.rs
Društvena odgovornostSVE VESTI

Stara Pazova dobila virtuelni muzej

Zahvaljujući staropazovačkom Centru za istraživanje i promociju kulturnog nasleđa “Heritag” u godini kulturnog nasleđa realizovan je projekat pod nazivom “Virtuelni muzej zajednice opštine Stara Pazova” finansiran sredstvima Erste Banke i Opštine Stara Pazova u iznosu od 300 hiljada dinara.

Jednim klikom uz prisustvo velikog broja posetilaca zvanično je otvoren muzej opštine Stara Pazova na promociji upriličenoj u staropazovačkoj Narodnoj biblioteci. Za sada je virtuelni, a umesto ulaznice, da biste ga posetili na adresi www.virtuelnimuzejpazova.rs dovoljan vam računar ili mobilni telefon.

Odgovore na pitanja šta je kulturno nasleđe tokom godinu dana tražile su dve mlade istoričarke umetnosti Gordana Milanović iz Stare Pazove i Dušanka Gojić iz Inđije koje su svakodnevno istraživale ovo podneblje, a pored toga najmlađi su edukovani na ovu temu. Celovito kulturno i prirodno nasleđe prezentuje se kroz fotografiju, tekstove, audio i video zapise predočavajući naučno znanje na način razumljiv širokoj publici, ali i sećanja, iskustva i lični pečat same zajednice.

Izvor: blic.rs

Foto: RTV

Tags
Back to top button