Nastavak podrške Evropske investicione banke razvoju infrastrukture u Srbiji – Bankar.rs
EVROPSKE BANKESLIDERSVE VESTI

Nastavak podrške Evropske investicione banke razvoju infrastrukture u Srbiji

Očekuje se nastavak saradnje na projektima u drumskom, železničkom, vazdušnom i vodenom saobraćaju.

 Evropska investiciona banka (EIB) podržava razvoj infrastrukture u Srbiji i očekuje nastavak saradnje na tekućim i novim projektima u drumskom, železničkom, vazdušnom i vodnom saobraćaju, poručuje se u pismu koje je potpredsednik EIB-a, Dario Skanapjeko uputio potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović.

U pismu upućenom posle sastanka održanog 31. januara u Beogradu, Skanapjeko je naveo da je EIB spreman da pomogne razvoj infrastrukture u Srbiji, posebno na projektima koji su deo Agende povezivanja, kao što su auto-put Niš-Priština i rekonstrukcija i modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad, i zajedničkom razvoju inicijativa u oblasti unutrašnjih vodnih puteva i kontrole letenja, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.

– Očekujemo nastavak zajedničkog rada u cilju uspešne realizacije važnih projekata u Srbiji, kao što su završetak gradnje Koridora 10 (E-80 i E-75), Projekat rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja i Obilaznica oko Beograda. Uveren sam da će naši zajednički napori omogućiti da održimo nivo aktivnosti EIB-a u Srbiji u ovoj i narednim godinama i nastavimo da razvijamo plodnu saradnju, posebno u sektoru transporta – naveo je Skanapjeko.

Izvor: srbijadanas.com

 

Tags
Back to top button