Održan prvi ovogodišnji AFA biznis ručak pod pokroviteljstvom AIK Banke – Bankar.rs
Društvena odgovornost

Održan prvi ovogodišnji AFA biznis ručak pod pokroviteljstvom AIK Banke

AFA (Association for Afirmation) udruženje posvećeno kreiranju platforme za povezivanje žena i njihovo aktivno učešće u društveno važnim projektima, organizivala je prvi ovogodišnji AFA biznis ručak, pod pokroviteljstvom AIK Banke, na kojem je počasni gost bio ministar finansija u Vladi Republike Srbije Dušan Vujović.

Ovaj skup bio je idealna prilika da više od 70 učesnika, koje su činili klijenti AIK Banke i članovi AFA udruženja, iz prve ruke čuju od ministra finansija kakva se ekonomska kretanja, reforme i trendovi očekuju u 2018. godini, kakvi su planovi Vlade Republike Srbije u toj oblasti, kao i o tome na koji način se vodi rodno odgovorno budžetiranje od strane Ministarstva finansija.

Putanja kojom se Srbija kreće u svakom pogledu je pozitivna i održiva, što Srbiju svrstava među retke zemlje u svetu koje su uspele da preokrenu negativan trend pada BDP-a u sred fiskalne konsolidacije. Srbija je 2017. godinu završila sa suficitom od 1,0 odsto BDP-a, a ovu godinu planira deficit od 0,6 odsto BDP-a na nivou centralne države i od 0,7 odsto na nivou opšte države. Od esencijalnog je značaja da se fokusiramo na oblasti koje će u budućnosti imati neverovatnu stopu rasta, kao i da podržimo stvari iz oblasti digitalne ekonomije“, istakao je ovom prilikom ministar finansija u Vladi Republike Srbije, Dušan Vujović, dodajući da se osim infrastrukture u koju Vlada Srbije ulaže, privodi kraju i program ekonomskih reformi poznatiji kao ERP, kojim je predviđena reforma poreske uprave i reforma načina upravljanja javnim finansijama.

AIK Banka, kao pokrovitelj prvog ovogodišnjeg AFA biznis ručka, već dugi niz godina svoj sistem vrednosti razvija u skladu sa principima posvećenosti i uvažavanja svojih klijenata, čije potrebe pažljivo osluškuje, u cilju što bolje međusobne komunikacije i razumevanja.

Ovakvi skupovi predstavljaju idealnu priliku za tvorce realnog sektora da razmene svoja razmišljanja i viđenje mikroekonomije sa tvorcima ekonomske i finansijske politike, kako bi bili u što boljoj prilici da svoje poslovanje analiziraju i usmere u pravcu delovanja makroekonomske politike, a sve to sa ciljem povećanja ekonomske aktivnosti i što boljeg pozicioniranja i konkurentnosti u odnosu na tržište na kojem rade“, istakao je Periša Ivanović, pomoćnik pri Izvršnom odboru AIK Banke.

Ovaj biznis ručak predstavlja prvi u nizu događaja koje AFA priprema za svoje članice i na kojima će se pokriti teme od ekonomije i biznisa do rodne ravnopravnosti, sa ciljem kreiranja društva sa jednakim mogućnostima.

 

 

Tags
Back to top button