eWALLET Do digitalnog novčanika za samo nekoliko minuta – Bankar.rs
Mobilna placanja

eWALLET Do digitalnog novčanika za samo nekoliko minuta

“Zaboravio sam novčanik”, “Kartica mi je ostala u drugoj tašni”… Ovo više ne mogu da budu izgovori, jer na domaćem tržištu postoji inovativna usluga – digitalni novčanik (eWallet).

Moderne tehnologije i platne kartice spojene su u jedno, pa je mobilni telefon još jednom potvrdio da je uređaj bez koga se ne može, jer pored svih funkcija koje ima, može da bude i novčanik.

Zanimljivo je što u tom novčaniku nema ni papirnog novca, ni kovanica, a ni čekova niti plastičnih kartica, već je sve „spakovano“ na telefon. Ovu uslugu u Srbiji nudi AIK Banka.

Čitav proces, od podnošenja zahteva, preko instaliranja aplikacije i aktivacije digitalne kartice traje tek nekoliko minuta i može se obaviti sa najrazličitijih mesta: iz fotelje, kafića, kancelarije, parka ili šoping centra, jer odlazak u banku uopšte nije potreban.

Sve na “klik”

Ako ste klijent AIK Banke ili to planirate da postanete, za aktiviranje digitalnog novčanika potrebno je pre svega da na Google Play Store-u preuzmete i instalirate AIKeWallet aplikaciju.

Aplikacija se pokreće tako što se ukuca ID korisnika, koji na njegovu adresu stiže mejlom, nakon čega se kreira lozinka koju će korisnik ubuduće koristiti. Ovaj postupak „prati“ banka, koja klijentu šalje SMS poruku sa kodom koji je potrebno da ukuca kako bi kreirao PIN, i čijom potvrdom se aktivira kartica na mobilnom telefonu. Ovo je proces koji ne traje duže od nekoliko minuta.

Lako i brzo plaćanje

Jedino što je potrebno je upamtiti lični mPIN, koji se mora ukucti prilikom svakog plaćanja. Međutim, i to je neuporedivo brže od traženja novčanika po torbi i prebrojavanja novca na kasi, a brže je i od čekanja da plastična platna kartica „prođe“. Plaćanjem eWallet-om dovoljno je samo prisloniti mobilni telefon beskontaktnom POS terminalu i završili ste plaćanje. Pored toga, na eWallet aplikaciji možete videti sve neophodne informacije za kompletiranje internet plaćanja!

Tags
Back to top button