Godinama krao od deviznih štediša: Falsifikovao, otimao, dao otkaz u banci u Novom Sadu i na kraju – pobegao – Bankar.rs
Uncategorized

Godinama krao od deviznih štediša: Falsifikovao, otimao, dao otkaz u banci u Novom Sadu i na kraju – pobegao

Nekadašnji šef novosadske ekpoziture sa više deviznih računa skidao male iznose i tako prikupio čak 540.000 evra.

Bivši šef ekspoziture jedne banke u Novom Sadu Dalibor D. (42) uhapšen je prekjuče zbog sumnje da je u poslednjih sedam godina ukrao oko 540.000 evra sa deviznih računa štediša.

Dalibor je od 2010. pomoću falsifikovanih potpisa sa više deviznih računa skidao male iznose kako štediše ne bi primetile pljačku.Kad je pre tri meseca posumnjao da će biti uhvaćen, dao je otkaz i pobegao u Crnu Goru, ali su ga inspektori čekali da se vrati u zemlju i uhapsili su ga.

Kako saznajemo od izvora iz istrage, Daliboru je određeno zadržavanje do 48 sati, a tereti se za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

– Dalibor je bio šef ekspoziture jedne banke, koja je bila u zgradi “Spensa” u Novom Sadu, ali je nedavno iseljena odatle. On je od 2010. godine pratio stanje na deviznim računima štediša i birao klijente koji su imali dosta novca. Pomoću falsifikovanih naloga za isplatu skidao bi sa računa manje sume, do 100 evra najviše, kako bi štediše pomislile da je u pitanju neka naknada ili provizija banke – priča izvor Informera.

Ove krađe, kaže on, rasvetljene su tek pre tri meseca, nakon što je jedan klijent primetio da mu je neovlašćeno skinut određeni iznos sa računa, pa je počeo da se raspituje u banci.

– Dalibor je posumnjao da će se naći na meti istrage, pa je dao otkaz i pobegao u Crnu Goru pre nego što je utvrđena njegova krivica. Tek pošto je istraga završena, utvrđeno je da je Dalibor ukrao ukupno 538.499 evra, ali kad su inspektori krenuli da ga uhapse, saznali su da nije u Srbiji – objašnjava sagovornik ovog lista.

Za Daliborom nije odmah bila raspisana poternica, zbog čega je verovatno pomislio da je bezbedno da se vrati u Srbiju posle nekoliko meseci. Međutim, čim se u ponedeljak pojavio u Novom Sadu, lociran je i uhapšen.

– Tek treba da se utvrdi na šta je osumnjičeni trošio ukradene pare i da li je išta od tog iznosa preostalo. Banka je u međuvremenu obeštetila klijente, pa će po svemu sudeći privatnom tužbom tražiti od Dalibora da taj novac nadoknadi – navodi dobro obavešteni izvor.

Izvor: telegraf.rs

Tags
Back to top button