„Dunav osiguranje“ lider na tržištu sa 200 miliona evra premije – Bankar.rs
OsiguranjeSLIDER

„Dunav osiguranje“ lider na tržištu sa 200 miliona evra premije

Kompanija „Dunav osiguranje“ završiće godinu sa bruto premijom od preko 200 miliona evra, čime će postati prvo društvo na tržištu osiguranja Srbije koje će premašiti taj iznos, i ostvariće profit od oko milijardu i 250 miliona dinara, što je rast bruto dobiti od 20 odsto u odnosu na 2016. godinu, izjavio je danas predsednik Izvršnog odbora te kompanije mr Mirko Petrović.

„Za nas je to veliki uspeh, jer ćemo biti prvo društvo na tržištu osiguranja Republike Srbije koje će preći 200 miliona evra premije“, izjavio je Petrović za Tanjug.

Kako objašnjava, takvi rezultati, s jedne stane, ukazuju na rast srpskog tržišta osiguranja i njegov potencijal za još veći razvoj, a s druge strane, ukazuju na stabilnu i sigurnu poziciju „Dunava“ na tržištu.

Drugi značajan pokazatelj uspešnog poslovanja kompanije jeste tržišno učešće, a „Dunav osiguranje“ bi, prema procenama, trebalo da završi godinu sa tržišnim udelom od između 26 i 27 posto u čitavoj industriji osiguranja.

„U trećem kvartalu, tržišno učešće je bilo nešto iznad 27 posto, ali verujem da ćemo ostvariti između 26 i 27 posto ukupnog tržišnog učešća, ističe Petrović. Evidentiran je rast premije u odnosu na 2016. godinu, pri čemu će neživotno osiguranje, kako se predviđa, rasti preko 7 posto u premiji, a životno osiguranje 11 posto u premiji. „Ukupan rast premije je negde preko 8,0 posto. Smatram da su to jako dobri rezultati“, poručio je on.

Ciljevi kompanije za 2018. godinu su da, u osnovnim kategorijama, zadrži dobre rezultate, što, kako kaže Petrović, znači rast bruto premije, zadržavanje tržišnog učešća od 26 do 27 posto i povećanje profitabilnosti u odnosu na prethodnu godinu.

„Pored toga, vrlo bitno je da se ispune svi regulatorni standardi, jer se očekuje promena u regulatornom okviru, istakao je Petrović.
Jedan od prioriteta Kompanije u narednoj godini biće i veća fokusiranost na personalna osiguranja.

„Naš fokus će biti na životnom osiguranju, na zdravstvenom osiguranju, kao i na osiguranju imovine fizičkih lica“, kazao je Petrović.
Predsednik Izvršnog odbora izrazio je očekivanje da će „Dunav osiguranje“ u 2018. godini izaći sa potpuno novim proizvodom za srpsko tržište – osiguranje mobilnih telefona.

Tags
Back to top button