Štedi novac drugima, pa zaradio milion – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEDruštvena odgovornostSLIDER

Štedi novac drugima, pa zaradio milion

Projekat podrazumeva uštedu energije, spaja dve lepe oblasti – energetiku i privredu. To kad spojite, dobijete široko tržište a kad im još kažete da ćete uštedeti novac, svi se odmah zainteresuju i obrate pažnju na objašnjenje – kako to?

Ovim rečima svoju biznis ideju ilustruje Milan Đurica, diplomirani inženjer, magistar, inovator a od skora i pobednik velikog nagradnog konkursa Generator u organizaciji Sosijete ženeral banke koji mu je doneo milion dinara da nastavi da razvija svoj biznis.

Inovaciju su kao najbolju ocenili članovi žirija konkursa Generator i odlučili da Đuricinom timu „Food Group“ pripadne glavna novčana nagrada od milion dinara.

Ne sumnjam da će ideja zaživeti, iako nisam verovao u pobedu i sasvim slučajno sam saznao za konkurs Generator Sosijete ženeral banke. Bilo je mnogo sjajnih ideja koje su takođe zaslužile i finale i pobedu. Pitao sam baš žiri šta je odlučilo da mene izaberu, rekli su mi biznis plan, održivost projekta i naravno vera da ideja može da se realizuje, kaže Đurica.

Voleo bih samo da to bude sada praksa, i da ljudi koji kreću u startap imaju bolje uslove u banci jer je veoma teško doći do sredstava za bilo kakvu ideju. A videli ste koliko ima ideja, tvrdi on.

Generator je platforma koju je osnovala Sosijete ženeral banka sa ciljem da podržava dobre i inovativne preduzetničke ideje. Na velikom konkursu, koji je pokrenut u godini jubileja Sosijete ženeral u Srbiji – 40 godina poslovanja banka, prijavljeno je oko 780 projekata od kojih je 40 izabrano za polufinale, a 10 finalista se borilo za glavnu nagradu od milion dinara.

I nakon konkursa, Generator nastavlja da postoji kao platforma za podršku onima koji žele da pokrenu ili unaprede postojeći biznis.

Izvor: blic.rs

Tags
Back to top button