Bolji uslovi za igru i učenje najmlađih u Šapcu – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEDruštvena odgovornostSLIDER

Bolji uslovi za igru i učenje najmlađih u Šapcu

Za kraj godine, projekat Eurobanke Srbije „Veliko srce“ obradovao je najmlađe i omogućio bolje uslove za igru i učenje za decu vrtića „Snežana“, predškolske ustanove „Naše dete“ iz Šapca i Osnovne škole „Jovan Cvijić“ iz Debrca.
Zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom karticom „Veliko srce“ Eurobank i Fondacije „Ana i Vlade Divac“ izgrađeno je novo igralište u vrtiću „Snežana“ i obezbeđeni bezbedniji uslovi za dečije aktivnosti na otvorenom. Vrednost donacije iznosi preko milion dinara. Realizaciji donacije u Šapcu doprineli su i njegovi građani korišćenjem kartice „Veliko srce“ i svrstali ga na drugo mesto po najvećem broju transakcija humanitarnom karticom.

Učenici osnovne škole „Jovan Cvijić“ iz Debrca u narednu godinu će ući u novim rekonstruisanim učionicama, u kojima je postavljen laminatni pod i urađeni molerski i gipsarski radovi. Rekonstruisan je i deo krova škole, a vrednost donacije iznosi više od 800.000 dinara.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo pomogli dve obrazovne ustanove u Šapcu i Debrcu koje imaju tradiciju dužu od jednog veka. Više od 22 hiljade naših klijenata korišćenjem humanitarne kartice „Veliko srce“ omogućilo je da danas budemo ovde i zajedno pomognemo da deca u vrtiću „Snežana“ dobiju igralište na kojem će bezbedno uživati u igri, a đaci Osnovne škole „Jovan Cvijić“ nove učionice“, izjavila je Željka Ćirić Jakovljević, direktor Sektora marketinga i korporativne komunikacije.

Prilikom uručenja donacije, đake je pozdravila i Ana Koeshall direktor Fondacije Ana i Vlade Divac koja je partner Eurobank u projektu.

„Sedam godina zaredom Eurobank i Fondacija Ana i Vlade Divac pomažu školama i vrtićima širom Srbije menjajući na bolje uslove za obrazovanje i odrastanje dece. Uvek nam je drago kada izmamimo osmehe najmlađih i to je naša najveća nagrada“, rekla je Ana Koeshall, direktor Fondacije.

Tokom prethodnih godina, Eurobank i Fondacija obnovili su više od 40 igrališta u dečijim vrtićima, veliki broj prostorija u školama i zdravstvenim ustanovama, a sve sa ciljem poboljšanja uslova za rast i razvoj najmlađih.

Kartica koja ima veliko srce – MasterCard kartica „Veliko srce“ – je standardna kreditna kartica, ali je njena krajnja namena usmerena ka poboljšanju uslova za bezbrižnije odrastanje dece u Srbiji. Građani koji se odluče za ovu karticu nemaju nikakve dodatne troškove, ali njenom upotrebom doprinose važnom humanom cilju – rekonstrukciji škola i igrališta i uvođenje biblioteka u predškolske i školske ustanove širom Srbije.

Tags
Back to top button