Addiko banka je dobitnik dve prestižne nagrade „Focus Economics Analyst Forecast Awards 2017“ – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESLIDER

Addiko banka je dobitnik dve prestižne nagrade „Focus Economics Analyst Forecast Awards 2017“

Odeljenje Ekonomskih istraživanja Addiko banke dobitnik je nagrade „Focus Economics Analyst Forecast Awards 2017“ u kategoriji „Najbolji prognostičar inflacije“ za Srbiju i Hrvatsku.

Kompanija „Fokus Ekonomiks“ (Focus Economics) pruža ekonomske analize i prognoze cena 33 ključna proizvoda u kojima učestvuje više od 900 međunarodnih stručnjaka i institucija, a nagradom „Prognoze analitičara“ (Analyst Forecast Awards) odaje se priznanje najboljim ekonomskim prognostičarima za glavne makroekonomske pokazatelje u više od 80 država sveta.

Nakon što je 2016. godine Addiko banka osvojila nagradu za najbolje prognoze u Srbiji, u kategorijama „Najbolji prognostičar inflacije“, „Najbolji prognostičar BDP–a“ i „Najbolji prognostičar fiskalnog bilansa“, kao i nagradu „Consensus Economicsa 2014 Forecast Accuracy Award“ za Hrvatsku 2014. godine, ovogodišnje dvostruko dostignuće odeljenja Ekonomskih istraživanja, na čelu sa Hrvojem Stojićem, poslednje je u nizu međunarodnih priznanja za pouzdane i precizne analize Addiko banke.

„Svaka međunarodna nagrada u snažnoj konkurenciji predstavlja potvrdu našeg predanog timskog rada, a povećani interes klijenata i poslovnih partnera Addiko banke, kao i međunarodnih institucija za naše analize tome daje dodatnu težinu. I ubuduće ćemo našim klijentima obezbeđivati pravovremene i relevantne prognoze ekonomskih i tržišnih kretanja koji utiču na njihovo poslovanje, na taj način im pružajući podršku u procesu odlučivanja“, izjavio je Hrvoje Stojić, direktor odeljenja Ekonomskih istraživanja Addiko banke.

Tags
Back to top button