Vojvođanska banka najbolja u pružanje custody usluga stranim finansijskim institucijama

Prema ovogodišnjem istraživanju „Agent Bank in Frontier Markets” američkog magazina “Global Custodian Magazine” Vojvođanska banka je najbolja banka u Srbiji kada je reč o pružanju custody usluga stranim finansijskim institucijama, odnosno čuvanju i upravljanju njihovim hartijama od vrednosti.

“Global Custodian Magazine” je vodeći svetski magazin u praćenju poslovanja hartijama od vrednosti na globalnom nivou. Ovo prestižno priznanje Vojvođanskoj banci dodelio je petu godinu zaredom, nakon što su je inostrani klijenti najbolje ocenili u svim segmentima i svim zemljama u kojima je sprovedeno istraživanje.

„Peto po redu priznanje jednog od najuticajnijih svetskih magazina za nas je velika čast, ali i potvrda da smo održali poziciju lidera u pružanju kastodi usluga. Dobili smo najviše ocene i ostvarili najbolje rezultate u svim zemljama. Nastavićemo politiku najefikasnijeg čuvanja i upravljanja hartijama od vrednosti. Gradićemo i održavati snažne odnose sa klijentima i istrajaćemo u razvijanju najmodernijih sistema za pružanje usluga, kako bismo i naredne godine bili najbolji i ponovo se našli na prvom mestu ove značajne liste“, izjavio je Ksenofon Damaskos, član Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

U okviru već tradicionalnog istraživanja magazina “Global Custodian Magazine” klijenti, odnosno strane finansijske institucije, svake godine ocenjuju kvalitet, usluge, bezbednost, efikasnost i profesionalnost banaka koje im pružaju kastodi usluge.

Ove usluge obuhvataju čuvanje i upravljanje hartijama od vrednosti i srodnim finansijskim sredstvima, zatim ubiranje prihoda i kompleksne korporativne usluge koje proističu iz vlasništva domaćih ili stranih hartija od vrednosti.

Check Also

Prve novčanice Narodne banke Federativne Narodne Republke Jugoslavije

Kraj Drugog svetskog rata Narodna banka Kraljevine Jugoslavije A. D. dočekala je sa dve uprave. …