Bank of America otvara poslovnice bez zaposlenih – Bankar.rs
INOSTRANE BANKESLIDER

Bank of America otvara poslovnice bez zaposlenih

Bank of America otvorila je tri potpuno automazitovane poslovnice tokom prošlog meseca, gde klijenti mogu obaviti svoje namere uz pomoć bankomta i video chat-a sa zaposlenima iz drugih centara, prenosi Rojters.

Kao i mnogo američkih banaka, Bank of America je iskazala namere da smanji broj filijala u cilju smanjenja troškova, ali ujedno i najavila otvaranja novih u pojedinim područjima. Nove poslovnice su obično manje, sa mnogo više tehonoloških inovacija uz fokus na odobravanje gotovinskih, auto kredita, izdavanje kreditnih kartica i ostalih jednostavnih bankarskih transkacija.

Portparolka banke Anne Pace je saopštila da je jedna potpuno automatizovana poslovnica otvorena u Minneapolisu, druga u Denveru, što su prilično nova tržišta za banku. Bitna karakteristika ovih poslovnica jeste i da zauzimaju svega četvrtinu prostora od uobičajeno potrebne površine za klasičnu poslovnicu.

Otvaranje novih poslovnica pomenuo je i direktor bančinog sektora za stanovništvo Dean Athanasia, tokom odgovaranja na pitanja u sklopu investitorske konferencije.

On je istakao da banka planira otvaranje 50-60 novih poslovnica tokom 2017 godine, ali i zatvaranje određenog broja.

U toku 2016 Bank of America je otvorila 31 novu poslovnicu.

Na kraju prošle godine ukupan broj poslovnica banke je bio 4.579, dok je taj broj 2015 bio 4.726, što je puno manje u odnosu na 2010 godinu i 5.900 tadašnjih poslovnica.

Tags
Back to top button