Agencija za bankarstvo RS podnijela zahtjev za stečaj Banke Srpske – Bankar.rs
INOSTRANE BANKE

Agencija za bankarstvo RS podnijela zahtjev za stečaj Banke Srpske

Likvidacioni upravnik “Banke Srpske” Petar Mićić potvrdio je da je Agencija za bankarstvo RS 10. januara podnela sudu predlog za otvaranje stečaja i to na osnovu njegovog izveštaja, prenosi portal Capital.ba.

“Agencija je u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjem i na osnovu izveštaja i predloga likvidacionog upravnika, nadležnom sudu, podnela obrazložen predlog za otvaranje stečajnog postupka nad “Bankom Srpske”. Razlog za podnošenje predloga je nesolventnost banke kao i nemogućnost sprovođenja plana likvidacije na način koji bi zaštitio interese poverilaca na najbolji mogući način”, rekao je Mićić.

Ovo je druga likvidirana banka u RS koja će najverovatnije ići u stečaj, iako sud još uvijek nije doneo odluku o predlogu Agencije.

Prethodno je Okružni privredni sud u Bijeljini, 25. januara donio rešenje o pokretanju stečaja u “Bobar banci”.

Nakon odlaska u stečaj ove dve banke u problemima bi mogli da se nađu svi njihovi klijenti jer bi im krediti mogli dospeti odmah na naplatu.

Stečajni upravnik Bobar banke Lazo Đuređević ranije je rekao da će Odbor poverilaca banke odlučiti da li će klijenti morati odmah vratiti sve dobijene kredite.

Tags
Back to top button