Intesa Sanpaolo među 20 najodrživijih korporacija na svetu – Bankar.rs
INOSTRANE BANKESLIDER

Intesa Sanpaolo među 20 najodrživijih korporacija na svetu

Intesa Sanpaolo, međunarodna bankarska grupacija u okviru koje posluje Banca Intesa, uključena je u indeks 20 najodrživijih korporacija na svetu koji objavljuje specijalizovani kanadski časopis Corporate Knights.

Intesa Sanpaolo je ujedno i jedina italijanska bankarska grupacija koja je postigla ovakav uspeh koji potvrđuje njenu sposobnost da strateški upravlja rizicima i mogućnostima u oblasti zaštite životne sredine, društvenog razvoja i upravljanja.

Iza ovog prestižnog priznanja, koje je objavljeno na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, nalazi se stalna posvećenost održivosti koja je grupi Intesa Sanpaolo donela i uključivanje na vodeće liste pokazatelja održivosti kao što su Dow Jones indeks održivosti, A-lista CDP i FTSE4Good.

Magazin Corporate Knights analizira više od 4.900 kompanija na osnovu četrnaest pokazatelja, a poseban naglasak stavlja na korporativnu politiku u vezi sa životnom sredinom, ljudske resurse, politiku naknada, kao i na posvećenost rukovodstva održivosti, inovacije, transparentnost i lanac nabavke.

Tags
Back to top button