Branko Greganović, predsednik IO NLB Banke: Uspešna godina za NLB Banku – Bankar.rs
DOMAĆE BANKEINTERVJUISLIDER

Branko Greganović, predsednik IO NLB Banke: Uspešna godina za NLB Banku

Na NLB Banku u Srbiji godina je bila uspešna a predsednik Izvršnog odbora gospodin Branko Greganović za TV Studio B posebno ističe rezultate dva projekta.

– Mi smo ove godine sa Gorenjem pokrenuli jedan kredit koji kupcima Gorenje zaista omogućava jednu jednostavnu kupovinu, jedan dobar doživljav na prodajnom mestu u kom se kredit dobija bez dodatnih troškova, bez kamate, bez prebacivanja zarade i bez odlaska u banku, rekao je Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.

U segmentu agrogazdinstava je napravljen veliki iskorak sa konceptom banka na porivu.

– Naši savetnici su zaista celu godinu proveli na porivu u direktnom kontaktu sa poljoprivrednim proizvođačima i to pokazuje naš rezultat, nadam se i da su naši klijenti zadovoljni sa onim što smo zajedno radili ove godine, istakao je Branko Greganović.

NLB Banka je u 2016. bila veoma aktivna na području društvenog rada.

– Ove godine smo postali, pridružili smo se klubu prijatelja UNICEF i sa njima u kontinuiranom kontaktu podržavamo njihove aktivnosti na povećanju dobrobiti deci. Mi upravo radimo jedan samostalni projekat u okviru Nove godine, sakupljamo donacije, igračke, sredstva raznorazna za decu ometenu u razvoju i onda ćemo to da predamo. I drugi primer jeste ove godine naša 5 inicijativa, 5 konkurs NLB organic u kom podržavamo proizvodnju na organski način, organsku poljoprivrednu proizvodnju, čime na jednoj strani podržavamo neke savremene koncepte održivog razvoja, nekog razvoja koji dugoročno je odgovorno i pozitivno ne samo direktno u profitabilnom smislu nego i u smislu zdravlja i razvoja ekonomije. I na drugoj strani preko toga podržavamo i tu neku zdravu preduzetnost koju pokazuju svi koji učestvuju u našem konkursu, sva ta gazdinstva koja su se zapravo odlučila za teži način proizvodnje. Za organsku proizvodnju koja je komercijalno teži način proizvodnje ali odgovorna, dugoročno odgovorni način proizvodnje koji radi u korist ne samo tim proizvođačima nego i ekonomije u celini, rekao je Branko Greganović.

U svetu digitalnih komunikacija mora se pojačati neposredan kontakt sa klijentom izričit je gospodin Greganović što je najizraženije u konceptu NLB banke na polju.

– Sledeće godine za nas jeste godina u kojoj opet želimo da utvrdimo par dodatniih koraka u tome da se približimo našim klijentima, i da im omogućimo ostvarivanje njihovih ciljeva neke finansijske sigurnosti što se tiče stanovništva, što se tiče porodica sa kojima sarađujemo i na drugoj strani neke dugoročne razojne mogućnosti za preduzeće. Drugo što bih naglasio u sledećoj godini jeste, mi kao banka po prirodi svog porekla smo most između srpske i slovenačke privrede, tu bih želeo ja lično da sledeće godine pojačamo svoju aktivnost na građenju te saradnje između srpske i slovenačke privrede. Mislim da tu postoji još jako puno prostora i interesa od kojih bi mogli da imaju koristi srpska i slovenačka ekonomija. U 2017. zaista želim svim gledaocima sveta novca puno zdravlja, puno veselja, ličnog uspeha, i sigurno ostvarivanje poslovnih ciljeva koje su sebi postavili, zaključio je Branko Greganović.

Tags
Back to top button